Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Пътните блокади на енергетиците остават, Денков ги очаква на среща в МС

Енергетика

Пътните блокади на енергетиците остават, Денков ги очаква на среща в МС

Пътните блокади на енергетиците остават, Денков ги очаква на среща в МС - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици.

Работещите в мините и ТЕЦ „Марица изток 2“ се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството в петък.

Очаква се днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора, посочва БНР.

За този следобед в Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори. Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, както и представители на синдикатите в сектора.

В събота след преговори с министъра на енергетиката Румен Радев, синдикални лидери обявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера. Те настояха и за извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове.

По-рано в събота енергийният министър се срещна с административното ръководство на държавните дружества „Мини Марица изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“. След това той отиде при протестиращите на барикадите.

Анкети