Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. В бензиностанции в Унгария е регистриран недостиг на горива

Енергетика

В бензиностанции в Унгария е регистриран недостиг на горива

В бензиностанции в Унгария е регистриран недостиг на горива - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Временен недостиг на горива е регистриран в около една четвърт от бензиностанциите в Унгария, включително и в стотина, които са собственост на петролната компания МОЛ (MOL), предаде Ройтерс, като се позова на унгарския сайт Telex.hu.

Недостигът е частично предизвикан от ръст на търсенето, но и от ремонт в основната рафинерия на МОЛ, довела до спад на доставките, посочва унгарският сайт, предава БТА.

През последните няколко дни недостиг е регистриран в продължение на по няколко часа на около една пета от 500-те бензиностанции на МОЛ в страната. За това е виновно и повишеното търсене вследствие на наложения миналата година от властите таван на цените.

МОЛ посочва, че търсенето на горива от нейните бензиностанции е скочило след въвеждането на тавана, докато конкурентите й са ограничили вноса. През последните месеци МОЛ е снабдявала „донякъде“ около 1700 от общо 2000 бензиностанции в Унгария.

Главната рафинерия на компанията все още работи с ограничен капацитет и не е ясно когато ще приключи ремонтът, поради което вероятно „недостигът ще продължи и тази седмица“.

Анкети