Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Евростат предизвика вълна от възмущение с поздрава си за Националния празник на България

Мрежата

Евростат предизвика вълна от възмущение с поздрава си за Националния празник на България

Евростат предизвика вълна от възмущение с поздрава си за Националния празник на България - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook/ Eurostat

В социалната мрежа Facebook от статистическата служба на ЕС, Евростат, отправиха поздрав за Националния празник на България. Постът беше придружен от инфографика със статистически данни, представящи страната ни. Под публикацията се появиха редица коментари на хора от различни държави, сред които Гърция, Полша, Румъния, Сърбия и разбира се България, които поздравяваха страната ни за 3-март, но и изразяваха възмущението си от избраната и споделена статистика за държавата ни.

 „По отношение на колегите от Евростат, можеше да изберат положителна статистика, в която България е на по-високи от средните нива за ЕС...“, гласеше един от коментарите, дошъл от гражданин на Гърция.

„Ето три примера, които демонстрират силното представяне на България: Ръст на БВП: През 2022 г. България има темп на растеж на БВП от 3,9%, което е по-високо от средното за ЕС от 3,4%. Ниво на безработица: Равнището на безработица в България през 2022 г. е 4,3%, което е по-ниско от средното за ЕС от 6,1%. Съотношение дълг/БВП: Съотношението дълг/БВП на България е 22,6% през 2022 г., което е второто най-ниско ниво в ЕС. Средното съотношение дълг/БВП на ЕС е 83,5%, което е почти четири пъти по-високо от това на България“, написа под публикацията наш сънародник.

Анкети