Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Кейти Пери и Орландо Блум спечелиха имотно дело за $15 милиона

Имоти

Кейти Пери и Орландо Блум спечелиха имотно дело за $15 милиона

Кейти Пери и Орландо Блум спечелиха имотно дело за $15 милиона - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

След три години съдебни битки Кейти Пери и Орландо Блум спечелиха делото срещу ветерана Карл Уесткот за къща в Монтесито на стойност 15 милиона долара.

Припомняме, че през юли 2020 г. 84-годишният Карл подписа договор за недвижимия имот, като се съгласи да продаде имението в Санта Барбара на Пери, но по-късно се отметна от сделката, с мотива, че по време на сключването ѝ е бил под влиянието на болкоуспокояващи след тежка операция на гърба. По думите на Уесткот, който страда от болестта на Хънтингтън, е разбрал, че е подписал договора едва няколко дни по-късно, след като действието на медикаментите било отминало. Тогава той поиска чрез намеса от съда сделката да бъде разтрогната. Върховният съд на Лос Анджелис обаче застана на страната на певицата и нейния съпруг. Решението ще стане окончателно до десет дни, а размерът на щетите за нарушаване на условията на сделката, ще бъде определен през февруари.

В изявление за Rolling Stone, адвокатът на Пери Ерик Роуън каза: „Единствената причина, поради която г-н Уесткот иска да наруши договора, е тази, че просто е променил решението си“.

Според сина на Уесткот обаче Пери е изправена пред обвинения в лъжесвидетелстване. По думите му певицата се е оплакала, че през цялото това време, докато се проточва съдебното производство, тя не получава приходи от наема на закупената къща, а под клетва Пери е декларирала намерението си да живее в имението, а не да го отдава под наем.

Уесткот, ветеран от американската армия и е известен бизнесмен, който притежава няколко успешни компании.

Това не е първият път, когато Кейти Пери има проблеми със закона при закупуване на жилище. През 2015 г. тя беше въвлечена в битка с възрастни монахини за продажбата на манастир. Звездата закупи сградата през 2015 г., като плати 14,5 милиона долара в брой на архиепископа на Лос Анджелис Хосе Гомес. Сестрите Рита Каланан и Катрин Роуз Холцман, които живеят в манастира от 70-те години на миналия век, казаха, че Гомес няма право да продава имота. През 2016 г. съдия се произнесе срещу монахините и присъди на Пери и архиепископа обезщетение на обща стойност над 15 милиона долара.

Анкети