Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Още един гигант от сектора с недвижимите имоти в Китай е пред фалит

Имоти

Още един гигант от сектора с недвижимите имоти в Китай е пред фалит

Още един гигант от сектора с недвижимите имоти в Китай е пред фалит - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Още един гигант от сектора с недвижимите имоти в Китай е пред фалит. Country Garden предупреди, че може да просрочи огромните си дългове, тъй като отчете загуба от 51,5 милиарда юана (7 милиарда долара) за първите шест месеца на годината, посочва CNN.

Компанията, която беше най-големият предприемач на жилищни имоти в Китай миналата година, заяви, че е била хваната неподготвена от спада на пазара на недвижими имоти, особено в по-малките китайски градове, и не е успяла да реагира достатъчно бързо.

„Компанията изпитва дълбоки угризения за незадоволителното представяне“, се казва в документ до фондовата борса в Хонконг.

Country Garden потвърди, че е пропуснала лихвените плащания на притежателите на някои от своите облигации по-рано този месец и че „ако финансовите резултати на компанията продължат да се влошават в бъдеще“, групата може да изпадне в неизпълнение.

Компанията се бори с ликвидна криза, която според опасния може да се разпространи в по-широката икономика на Китай, като това може дори да се разпространи в чужбина.

Преди седмици Evergrande също обяви, че има сериозни финансови проблеми. Компанията вече подаде молба за защита от фалит в Ню Йорк. А сега се очаква това да направи Country Garden.