Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Ръст на имотния пазар в Неапол, Капри държи най-високи цени на жилищата

Имоти

Ръст на имотния пазар в Неапол, Капри държи най-високи цени на жилищата

Ръст на имотния пазар в Неапол, Капри държи най-високи цени на жилищата - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Пазарът на недвижими имоти в италианския град Неапол показва силен ръст, като цените на използваните жилища са се повишили с 2,6% през първото тримесечие на 2024 г. Така средната цена достигна до 2823 евро на квадратен метър. Това увеличение съответства на ръст от 11,5% на годишна база, което подчертава жизнеността на жилищния сектор в града, съобщават медии в страната, като се позовават на данни на платформата idealista.

Най-евтините и най-скъпите райони в Неапол

Капри остава най-скъпата община в провинция Неапол със средна цена от 9 543 евро на квадратен метър, следвана от Анакапри (7 027 евро/м2), Маса Лубренсе (4 173 евро/м2), Иския (3 695 евро/м2) и Vico Equense (€3419/м2).

На противоположната страна на класацията по стойност на имотите в провинция Неапол, Рокарайнола (899 евро/м2) и Чичано (962 евро/м2), и двете са с цени под хиляда евро на квадратен метър.

Цените на старите жилища в Италия приключват зимните месеци с ръст от 0,6 на сто, като стойността на квадратен метър е 1850 евро. На годишна база стойността на имотите нараства с 2 на сто, отчитат на национално ниво експертите.

Анкети