Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Цените на недвижимите имоти във Виетнам ще поскъпват, независимо дали секторът е в подем или не

Имоти

Цените на недвижимите имоти във Виетнам ще поскъпват, независимо дали секторът е в подем или не

Цените на недвижимите имоти във Виетнам ще поскъпват, независимо дали секторът е в подем или не - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на недвижимите имоти във Виетнам ще поскъпват, независимо дали сектора е в подем или не. Жилищата в близост до индустриални зони и градски райони ще повишават своите стойности. Очаква се в регионите, където има инвестиции за развитие на индустриални зони и стоеж на околовръстни пътища, пазарът да е в спорадични възходи, това се посочва в анализ публикуван във Vnexpress.

Ако някой се надява, че ще дойде края на ръста на цените на недвижимите имоти, така че всеки да може да си позволи да купи парцел земя, то това би било възможно само в отдалечени и пусти райони, но не и в градски райони. Спадът на цените е само мечта, защото цената на земята вече е изравнена с пазарната стойност, така че продавачите ще я използват като еталон и ще повишават цените за по-изгодните места.

Големите градове, където има много възможности за работа, все още привличат младото население, така че цените на имотите ще продължат да растат. В бъдеще ще има две крайности: богатите ще продължат да купуват имоти, за да ги отдават под наем, докато по-бедните, които не могат да си позволят жилища, ще трябва да прибегнат до наемане, освен ако няма пробив в доходите им.

Не е практично да се разчита на социални жилища, тъй като няма достатъчно за всички. Това е доказано в развити страни като Южна Корея, Япония, САЩ и Канада, където изоставените земи продължават да пустеят, а районите със скъпа земя продължават да бъдат скъпи, без каквато и да е политика да е способна да намали цените, за да бъдат достъпни за средна класа.

Анкети