Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. FCA с акция срещу нерегистрирани крипто банкомати в Източен Лондон

Крипто

FCA с акция срещу нерегистрирани крипто банкомати в Източен Лондон

Финансовият регулатор инспектира няколко сайта в Източен Лондон, заподозрени в хостване на нелегални крипто банкомати

FCA с акция срещу нерегистрирани крипто банкомати в Източен Лондон - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Финансовият регулатор на Обединеното кралство – FCA разшири действията си по правоприлагане срещу крипто банкомати, като пренесе разследването си и в Източен Лондон, след съвместната акция с полицията на Западен Йоркшир за справяне с операторите на крипто банкомати в северния град Лийдс.

„Тази операция, заедно с акцията от миналия месец в Лийдс, изпраща ясно послание, че ще продължим да идентифицираме и противодействаме на нелефалните крипто бизнеси в Обединеното кралство“, коментира Марк Стюард, изпълнителен директор по правоприлагането и надзора на пазара в FCA

„FCA използва правомощията си, за да инспектира няколко сайта от Източен Лондон, заподозрени в хостване на нелегални крипто банкомати, като част от борбата си срещу незаконния сектор“, коментират още от регулатора.

Операцията е съвместна със Столичната полицейска служба.

Според регламента всички компании, предоставящи крипто услуги в Обединеното кралство, трябва да бъдат регистрирани в FCA за спазване на изискванията, свързани с борбата срещу прането на пари и финансирането на тероризма.

„Крипто продуктите понастоящем не са регулирани и са с висок риск. Трябва да сте готови да загубите всичките си пари, ако инвестирате в тях“, предупреждават на сайта си от FCA.

Регулаторът по-рано каза, че нито един от регистрираните при него бизнеси с крипто активи не е упълномощен да предоставя услуги за банкомати. Това означава, че всички такива крипто устройства, работещи в страната са незаконни.

От FCA не предоставят подробности за броя и местоположението на обектите.

Според данни от Coin ATM Radar в Обединеното кралство има инсталирани общо 18 крипто банкомата, цитира CoinDesk.

Анкети