Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Глобиха Binance в Канада: Санкцията е в размер на над 4,3 млн. щатски долара

Крипто

Глобиха Binance в Канада: Санкцията е в размер на над 4,3 млн. щатски долара

Глобиха Binance в Канада: Санкцията е в размер на над 4,3 млн. щатски долара - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook

Канадската агенция за борба с прането на пари е наложила глоба от близо 6 милиона канадски долара (4,38 милиона щатски долара) на криптоборсата Binance, а причината е нарушаване на местното законодателство срещу прането на пари и финансиране на тероризма.

От Центъра за анализ на финансови транзакции и отчети на Канада (FINTRAC) заявиха, че Binance въобще не се е регистрирала като бизнес извършващ операции за чуждестранни финансови услуги в разузнавателния орган, въпреки няколкократно удължаване на крайния срок от страна на регулатора.

Заведоха нов съдебен иск срещу Binance в Канада

В изявлението се съобщава също така, че криптоборсата, която прекрати дейността си в Канада миналата година, не е докладвала за получаване на криптовалута на стойност за над 10 000 канадски долара в 5 902 отделни случая между 1 юни 2021 г. и 19 юли 2023 г.

Тази новина идва почти две седмици след като бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао беше осъден на четири месеца затвор. Той се призна за виновен в нарушаване на законите на САЩ срещу прането на пари.

Ексшефът на Binance получи присъда за четири месеца затвор за пране на пари

Binance се съгласи с неустойка от $4,32 милиарда, а Джао плати $50 млн. наказателна глоба плюс $50 млн. на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.

Анкети