Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Крачка назад: Binance се отказа от сделката за покупката на FTX

Крипто

Крачка назад: Binance се отказа от сделката за покупката на FTX

Крачка назад: Binance се отказа от сделката за покупката на FTX - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Binance обяви, че се отказва от сделката за FTX, тъй като проблемите на платформата надхвърлят способностите на компанията.

Твърди се, че до затрудненията на FTX се е стигнало, след като инвеститори масово са започнали да изтеглят средствата си.

Токенът на FTX - FTT, тази седмица загуби 90 на сто от стойността си и опитва да се стабилизира на около 2 долара, което е малко над рекордно ниското му ниво, постигано някога, от 1,50 долара.

Друга борса за криптоактиви - OKX, също разкри, че са я потърсили за помощ от FTX, чийто основател и главен изпълнителен директор Самюъл Бакман-Фрид е говорил за задължения, възлизащи на 7 милиарда долара, който трябва бързо да бъдат покрити, посочва Ройтерс.

„Дори Илон Мъск няма да бъде в състояние да сключи сделка, включваща задължения от 7 милиарда долара, след няколко часа преговори. Това е твърде много за нас“, заяви директорът за финансовите пазари към Оу Кей Екс Леникс Лей.

„Дупката е огромна и проблемът ще продължава да виси над криптопазар, докато съдбата на FTX не се изясни“, допълва той.

Според в. „Уолстрийт джърнъл“ Банкман-Фрид е съобщил на инвеститорите, че FTX се нуждае от 8 милиарда долара, за да покрие изтеглените средства. От платформата отказват официален коментар, предава БТА.

Анкети