Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Близо 56,5 млн. долара събра за уикенда лентата „Кралството на планетата на маймуните“

Мрежата

Близо 56,5 млн. долара събра за уикенда лентата „Кралството на планетата на маймуните“

Близо 56,5 млн. долара събра за уикенда лентата Кралството на планетата на маймуните - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Екшън фантастиката „Кралството на планетата на маймуните“ на Twentieth Century се изкачи на върха на северноамериканския боксофис през премиерния си уикенд, като събра приблизително 56,5 млн. долара, което е един от най-добрите резултати за годината, съобщи на 12 май наблюдателят на индустрията Exhibitor Relations.

"Това е отличен старт за десетия епизод от екшън поредицата", заяви анализаторът Дейвид А. Грос от Franchise Entertainment Research, като добави, че "числата от чужбина са отлични".

Действието на филма, чието действие се развива 300 години след "Войната за планетата на маймуните", се развива в свят, който вече е напълно контролиран от говорещите примати, а дивите хора се измъчват в периферията на цивилизацията.

Оуен Тийг (в ролята на младата, изобретателна маймуна Ноа) и Фрея Алън (в ролята на Мей, човек, който, за учудване на Ноа, може да говори) са водещи в актьорския състав.

На трето място за втори пореден уикенд е романтичният филм на MGM "Претенденти", базиран на тениса, с 4,7 млн. долара за периода от петък до неделя. Певицата и актриса Зендая е в ролята на тенис звезда, станала треньорка, попаднала в неприятен любовен триъгълник.

Анкети