Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Нощувка като на кино: Airbnb вече предлага настаняване в имоти, свързани с филми, музика и спорт (СНИМКИ)

Мултимедия

Нощувка като на кино: Airbnb вече предлага настаняване в имоти, свързани с филми, музика и спорт (СНИМКИ)

Част от клиентите ще получат възможност да направят своите резервации безплатно или на цени под 100 долара

Нощувка като на кино: Airbnb вече предлага настаняване в имоти, свързани с филми, музика и спорт (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© Airbnb

Компанията за краткосрочно отдаване под наем на недвижими имоти Airbnb вече предлага възможност за нощувки на редица емблематични места, свързани с киното, музиката и популярни личности. Сред предложенията са нощ в музея на Ferrari или в музея д'Орсе в Париж.

Компанията въвежда нова категория под общото наименование „Icons“, чиято цел е да предложи на клиентите не просто места за настаняване, а необикновени преживявания. Едно от предложенията може да ви направи герой от популярната анимация „Up“.

Новите нестандартни предложения на американската група, базирана в Сан Франциско, идват след успеха на идеята за наем на имението на Барби в Малибу, щата Калифорния.

Къщата на Барби в Малибу вече е в Airbnb с безплатна нощувка (ВИДЕО)

Припомняме, че имотът беше представен от онлайн платформата през миналата година с обзавеждане, решено предимно в розово и вдъхновено от хитовия филм за прочутата кукла, създадена от компанията за играчки Mattel.

На специално събитие за медиите главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески представи 11 нестандартни предложения за резервации.

Той заяви, че като част от кампанията в рамките на 2024 г. ще бъдат избрани около 4000 души, чрез специална анкета, които ще получат правото да резервират представените имоти или събития безплатно или на цени под 100 долара.

Една от екзотичните възможности е нощувка в музея д'Орсе в Париж. Американската компания е наела Матийо Леханнер, който е проектирал факела за Олимпийските игри в Париж през това лято.

Airbnb© Airbnb Airbnb

Френският дизайнер ще превърне в луксозна спалня Голямата зала с часовника, която се намира на петия етаж на музея д'Орсе, точно под панорамния му остъклен покрив.

„Между другото, олимпийският факел ще бъде с вас в спалнята. Целият музей ще бъде на ваше разположение“, посочва Брайън Чески.

За клиентите, които предпочитат да резервират нестандартна нощувка в САЩ, компанията предлага къща в щата Ню Мексико. Тя е декорирана като къщата от анимационния филм „В небето“ (Up), създаден от американското студио Pixar, съвместно с Disney.

Airbnb© Airbnb Airbnb
Airbnb© Airbnb Airbnb

Чески обясни, че построяването на къщата се е случило изцяло с инвестиция на компанията. Към постройката са прикрепени 8000 балона, имитиращи балоните, пълни с хелий, които главният герой във филма Up използва, за да я издигне във въздуха. Къщата няма как да полети, но от компанията са планирали издигането ѝ в небето от специален кран.

Airbnb© Airbnb Airbnb

Други от нестандартните предложения на онлайн платформата включват резервации за еднократни събития. Сред тях е нощувка в музея на Ferrari в централата на автомобилната компания в град Маранело в Италия.

Airbnb© Airbnb Airbnb
Airbnb© Airbnb Airbnb
Airbnb© Airbnb Airbnb
Airbnb© Airbnb Airbnb

Има възможности за резервация на частно изпълнение на рап певицата Доджа Кет, както и вечер в компанията на комедийния актьор Кевин Харт.

Airbnb© Airbnb Airbnb

Чрез онлайн платформата ще може да бъде наета и къща в американския град Минеаполис, която е била собственост на покойния поп певец Принс.

От Airbnb не конкретизират инвестицията си в новите предложения, но според данните за 2023 г. печалбата ѝ възлиза на 4,8 милиарда долара.

Етикети: имоти (132)
Анкети