Мрежата
Икономист: От производителя до потребителя средната цена на сиренето скача с над 65 %
Любослав Костов от КНСБ публикува и изчисления за средната надценка при яйцата, която според данните е 53 на сто

Снимка:
От фейсбук профила на главния икономист на КНСБ, Любослав Костов:
„Когато килограм сирене стига 20 лв. на щанда, а само половината от тази сума отива при производителя, е време да се запитаме: Къде потъват останалите близо 10 лв.?
Така се изпразва джоба на потребителя. Българите продължават да плащат най-високи цени за основни храни като сиренето, въпреки че на пазара на едро има съвсем различна картина. Затова цялата верига на ценообразуване трябва да бъде осветена.“
Икономистът публикува и изчисления за средната надценка при яйцата, която според данните е 53 на сто.