Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Корнелия Нинова: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат

Мрежата

Корнелия Нинова: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат

Корнелия Нинова: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат - Tribune.bg
Снимка:

„Няма как да се съгласим със секирата, която ни е подготвило служебното правителство. Те говорят за замразяване, дори и намаляване на доходи, рязане на разходи, отнемане на данъчни облекчения и повишаване на данъци. Това няма как да стане“, това коментира във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ за левицата най-важно е да овладеем инфлацията, ръста на цените и да увеличим доходите.

„Доказахме, че можем- безплатни детски градини и ясли, увеличените майчинство и детски надбавки, необлагаем минимум за младите семейства от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца, безплатни  учебници от 1-ви до 12-ти клас,  300 лв. еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от средната, увеличение на пенсиите, помощта за хората с уврежданията и асистентите им и добавката за ветераните“, посочи още тя.

По думите на Нинова трябва да се продължи с  политиката по увеличение на доходите с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход.

„Минималната работна заплата да продължи да расте и да бъде 50% от средната, майчинството през втората година да е равна на минималната заплата. Хората с репродуктивни проблеми да получават безплатни манипулации от държавата“, допълни тя.

„Първата ни работа в парламента е да внесем таван на цените. Това е единствената работеща мярка в момента. Прилагат я и в европейски държави и с леви, и с десни правителства“, заяви още Нинова по повод високите цени в магазините.

Анкети