Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. МФ: Ръководителят на НАСА идва у нас през октомври

Мрежата

МФ: Ръководителят на НАСА идва у нас през октомври

МФ: Ръководителят на НАСА идва у нас през октомври - Tribune.bg
Снимка:
© фейсбук/МФ

Ръководителят на НАСА Бил Нелсън ще посети България през октомври. Той потвърди това на среща с  министъра на финансите Асен Василев, който го покани в страната ни от името на правителството, съобщиха с публикация във Фейсбук от Министерство на финансите.

Бил Нелсън ръководи НАСА от май 2021 г. Като конгресмен и сенатор е автор на серия закони, свързани с науката и космоса. Считан е за един от лидерите на националната космическа програма на САЩ, застъпник на борбата с изменението на климата и поддръжник на програми за обучение в областта на високите технологии. През 1986 г. той тренира и лети с екипажа на космическия кораб „Колумбия“.

България и САЩ задълбочават научното сътрудничество помежду си. Страната ни има компании, технологии и космически традиции, които могат да бъдат изключително полезни;

През ноември 2023 г. България се присъедини към споразумението „Артемида“ – програмата на НАСА, в която участват 34 правителства, работи за връщане на човека на Луната и разширяване на космическите изследвания на Марс и други космически обекти.

Анкети