Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Amazon представи асистент за пазаруване с изкуствен интелект, наречен Rufus (ВИДЕО)

Мултимедия

Amazon представи асистент за пазаруване с изкуствен интелект, наречен Rufus (ВИДЕО)

Amazon представи асистент за пазаруване с изкуствен интелект, наречен Rufus (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:
© Amazon

От технологичния гигант Amazon обявиха, че пускат нова услуга, базирана на изкуствен интелект, която ще помага на потребителите при пазаруване. Асистентът под формата на чатбот се казва Rufus и вече стартира в бета версия за малка част от клиенти в мобилното приложение на компанията в САЩ.

„Rufus е експертен асистент за пазаруване, обучен върху продуктовия каталог на Amazon и информация от мрежата, за да отговаря експертно на всички въпроси от клиентите относно нуждите при избор на продукти. Функциите на Rufus са базирани на сравнения в цялото интернет пространство, за да направи той най-точната препоръка, улеснявайки откриването на най-подходящите продукти по време на пазаруване в Amazon“, се казва в съобщението на компанията.

От тестовата си версия асистентът постепенно ще бъде достъпен и за по-широк брой клиенти в САЩ през следващите седмици.

От Amazon обясняват, че Rufus е генеративен, захранван с изкуствен интелект експерт асистент за пазаруване, обучен да отговаря на въпроси на клиенти относно различни нужди и продукти за пазаруване, да предоставя сравнения и да прави препоръки въз основа на разговорен контекст.

Купувачите имат възможност да задават свои въпроси за различните продукти в писмен или аудио вид в специална лента за търсене, част от мобилното приложение на Amazon, като в долната част на екрана ще им се появява прозорец за чат. Там потребителите могат да задават своите въпроси и параметри за търсене, като например: „Какви са разликите между обувките за бягане на пътека и за шосе?“ или „Какво да взема предвид при закупуване на слушалки?“, „Какво ми трябва за голф в студено време?“, „Каква е разликата между гланц за устни и масло за устни?“, „Направи сравнение на кафемашините за бавно капково кафе“, „Какви са добрите подаръци за Свети Валентин?“ или „Най-добрите играчки за динозаври за 5-годишно дете“.

От компанията не уточняват кога Rufus ще бъде достъпен и за останалата част от света.

Анкети