Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Експерт: България е феномен по отношение на виното - дамите превземат сектора (СНИМКИ)

Мултимедия

Експерт: България е феномен по отношение на виното - дамите превземат сектора (СНИМКИ)

Wine Women Show - българското винено изложение, на което се представят вина, правени единствено от дами, няма аналог не само в България, но и в цяла Европа

Експерт: България е феномен по отношение на виното - дамите превземат сектора (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Wine Women Show е изложение, което се провежда за втори път. Идеята се появи малко инцидентно. Оказа се, че статистически България е феномен по отношение на вината - дамите енолози са повече от мъжете енолози. Нямам информация в Европа да има подобна ситуация и това е повод да се направи специално изложение, което да посветим на дамите и на техния труд“, каза пред БГНЕС организаторът на събитието Георги Михов.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

„Масово в България хората приемат правенето на вино за мъжка професия и когато кажа, че дамите са повече и по-голямата част от вината в голямата си част се правят от дами, хората остават изненадани“, поясни Михов.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Той добави, че посетителите на изложението са имали възможност да опитат над 250 различни вина.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС
БГНЕС© БГНЕС БГНЕС
БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

„Участничките в изложението работят в цялата страна и във всички региони. Има всичко - Розе, Совиньон, Мерло, Сира и т.н.”, уточни Михов.

Посетителите имаха възможност да дегустират вината на най-добрите жени енолози в България, както и вина, произведени извън страната ни, но също от дами в професията.