Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Киноиндустрията в Югоизточна Азия е във възход: Местните филми достигат рекордни печалби (СНИМКИ)

Мултимедия

Киноиндустрията в Югоизточна Азия е във възход: Местните филми достигат рекордни печалби (СНИМКИ)

Киноиндустрията в Югоизточна Азия е във възход: Местните филми достигат рекордни печалби (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© GDH

Местните кинопродукциите в Тайланд, Филипините, Малайзия и Сингапур се превръщат в истински хитове за зрителите от региона. Според анализатори киноиндустрията там е във възход.

Най-новият тайландски хит – „Как да спечелим милиони, преди баба да умре" - разплака зрителите в Югоизточна Азия и счупи рекордите в тайландския бокс офис, съобщава „Гардиън“.

Продукцията спечели 334 млн. тайландски бата (9,1 млн. долара) и се превърна в най-успешния тайландски филм в Малайзия, Сингапур и Индонезия.

Филмът разказва за изхвърлен от университета младеж, който предлага да се грижи за неизлечимо болната си баба с надеждата да наследи къщата ѝ.

Това е най-новата история на успех на филми, създадени в Тайланд и Югоизточна Азия, които привличат публиката в целия регион и стимулират киноиндустрията, докато Холивуд се бори със стачки.

„Ковид и проблемите в индустрията, които повлияха на потока от холивудски продукти, доведоха до период на растеж на местните и регионалните филми, в някои случаи с рекордни резултати“, казва Ранс Пау от Artisan Gateway, консултантска компания в областта на киното.

В Индонезия филмът на ужасите „KKN di Desa Penari“ е продал повече от 10 млн. билета през 2022 г., според местните медии, превръщайки се в най-печелившия филм в страната. Виетнамският романс „Mai“, пуснат на екран през февруари, се превърна в най-печелившия филм, произведен във Виетнам, за всички времена, както в страната, така и в Северна Америка, и Европа.