Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Си Дзинпин в Париж: ЕС призова за справедливи търговски правила между Европа и Китай (СНИМКИ)

Мултимедия

Си Дзинпин в Париж: ЕС призова за справедливи търговски правила между Европа и Китай (СНИМКИ)

Си Дзинпин в Париж: ЕС призова за справедливи търговски правила между Европа и Китай (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон посрещна китайския президент Си Дзинпин в Елисейския дворец, предаде АФП.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Макрон заяви, че координацията с Пекин по „големите кризи“, включително Украйна, е от съществено значение. Държавният глава на Франция призова за „справедливи правила за всички“ в търговията между Европа и Китай.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС
БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

„Бъдещето на нашия континент много ясно ще зависи от способността ни да продължим да развиваме отношенията си с Китай по балансиран начин“, каза Макрон в началото на тристранна среща, на която присъства и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Председателят на Европейската комисия заяви, че ЕС може предприеме строги мерки за защита на икономиката и сигурността си в условията на напрегнати търговски отношения с Китай.

„Китай, който играе честно, е добър за всички нас“, каза тя след тристранни разговори в Париж с китайския президент Си Дзинпин и френския президент Еманюел Макрон и добави: „Европа няма да се поколебае да вземе трудни решения, необходими за защита на икономиката и сигурността ѝ.“

Фон дер Лайен изрази увереност, че китайският лидер ще понижи напрежението във връзка с ядрените заплахи от страна на Русия.

„Президентът Си изигра важна роля за деескалацията на безотговорните ядрени заплахи от страна на Русия“, посочи председателят на ЕК, предаде АФП.

„Убедена съм, че президентът Си ще продължи да прави това на фона на продължаващите ядрени заплахи от страна на Русия“, допълни тя, часове след като президентът Владимир Путин разпореди учения за използване на ядрени оръжия в близост до Украйна.

Анкети