Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Вижте най-ценните предмети на Фреди Меркюри, които бяха продадени на търг

Мултимедия

Вижте най-ценните предмети на Фреди Меркюри, които бяха продадени на търг

Вижте най-ценните предмети на Фреди Меркюри, които бяха продадени на търг - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook/Sotheby's

Пет от най-ценните предмети на Фреди Меркюри, бяха продадени на търга на Sotheby's в Лондон

Пианото

На търг в лондонската аукционна къща Sotheby's беше продадено пианото на Фреди Меркюри, на което той е композирал почти всичките най-велики песни на Queen, предаде АФП.

Sotheby's© Sotheby's Sotheby's
Sotheby's© Sotheby's Sotheby's
Sotheby's© Sotheby's Sotheby's

Музикалният инструмент Yamaha беше продадено за 1 742 000 паунда ($2,198,927). То е било купено от Меркюри през 1975 г.

„Bohemian Rhapsody“

Ръкопис на епичния хит на легендарната група „Bohemian Rhapsody“ зарадва своя нов собственик срещу сумата от 1 379 000 паунда ($1,740,712) . Аукционерът на Sotheby's Оливър Баркър уточни, че ръкописът включва 15 страници със забележки, направени с молив и химикал, които разкриват, че първоначалното заглавие на песента е било „Монголска рапсодия“ – „модерна културна икона“.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Корона и наметало

Короната и наметалото, които Меркюри носеше по време на турнето „Magic“ на Queen през 1986 г., когато билетите за концертите на групата бяха разпродавани из цяла Европа, бяха закупени за 635 000 паунда ($801 560). Дубликатът на британската кралска корона и наметало от изкуствена кожа с червено кадифе и кристали са изработени от неговата приятелка, дизайнерката на костюми Даяна Моузли.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Меркюри облече ансамбъла в края на последния концерт от турнето в Небуърт, Англия, на 9 август 1986 г. – последната му поява на сцената с Queen.

Стихове

На търга бе предложено и копие на „Поеми на духа и действието“, включващи неговите тийнейджърски бележки с молив на десетки страници. Те датират от 1964 г., годината, когато индийското семейство на Меркюри бяга от Занзибар за Лондон поради революция там. Те са подписани с името Фред Булсара. Меркюри е роден като Фарух Булсара. Бележките му съдържат коментари и преценки за стихове, дефиниции на думи, както и още „причудливи коментари“. Включва и оригинално стихотворение, което той композира, озаглавено „Птица („Пърхане на пера в небето...“)“. Очакваше се цената на този лот да достигне до 1200 паунда, но всъщност привлече оферта от 7500 паунда.

Джубокс

Меркюри е имал в кухнята си многоцветен, осветен джубокс Wurlitzer, който работи с монети от 1941 г. Въпреки че музикалният автомат вече не е в работно състояние, той получи 406 400 паунда.

Анкети