Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. АДФИ ще проверява обществени поръчки във „Фонд Затворно дело“

Парите

АДФИ ще проверява обществени поръчки във „Фонд Затворно дело“

АДФИ ще проверява обществени поръчки във Фонд Затворно дело - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Министерството на правосъдието е отправило искане до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за извършване на проверка на възложени обществени поръчки от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ (ДПФЗД).

Това съобщи днес в Народното събрание министърът на правосъдието Атанас Славов в отговор на депутатски въпрос. Става дума за обществена поръчка за доставка на храни и напитки на едро за лавки и бюфети в местата за лишаване от свобода за нуждите на  различните териториални поделения.

Министър Славов посочи, че задачите на финансовата инспекция ще бъдат свързани с проверка за законосъобразността при спазването на нормативната уредба в областта на обществените поръчки.

Колкото до последвалия избор за провеждане на процедура за договаряне без предварително обявление, министър Славов обясни, че той е направен след решение на Върховния административен съд за прекратяване на първоначалната процедура. В тази връзка, с решение на изпълнителния директор на ДПФЗД, е открита процедура на договаряне без предварително обявление.

Министерството на правосъдието е предприело всички възможни действия за изясняване на обстоятелствата и действията, свързани с конкретната процедура, каза още правосъдният министър и допълни, че предстои сериозно преструктуриране на държавното предприятие през следващите месеци. Ако бъдат отрити нередности в сключените договори, то те ще бъдат прекратени, категоричен бе министър Славов.

Етикети: АДФИ (3)
Анкети