Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Аптеките във Франция най-посещавани от туристите – оборотите им скачат драстично

Парите

Аптеките във Франция най-посещавани от туристите – оборотите им скачат драстично

В тях се предлага изобилие от медицински и козметични продукти, хранителни добавки и дори аксесоари

Аптеките във Франция най-посещавани от туристите – оборотите им скачат драстично - Tribune.bg
Снимка:
© Кадър/Нова тв

Посещение във френска аптека е последният хит сред чуждестранните туристи. Французите определено знаят как да продават и да печелят от всичко. Посещенията във френските аптеки действително са удоволствие, дори да не си турист, заради изобилието от медицински и козметични продукти, хранителни добавки и дори аксесоари, предава Нова тв.

Още повече, че най-популярните марки за козметика са именно френски, а на тези места ще откриете огромен асортимент от продукти на отделните фирми. Разнообразието и големите количества от своя страна позволяват чести и значителни като процент промоции, достигащи до -70 процента. Почти всеки продукт може да се ползва. Често се предлага тестване на различни иновативни процедури или технологии. Правят се и демонстрации.

Обикновено френската козметика се продава много скъпо в чужбина, а не винаги качеството на продуктите за износ е идентично с това за вътрешния пазар. Освен това навън не се предлага целият асортимент от продукти. Така че определено си струва да съчетаем планирано пътуване до Франция с пазар в местна аптека.

Когато говорим за аптека във Франция, става дума за огромни по площ обекти, на няколко етажа. Заради „нашествието“ на клиенти от цял свят в тях ще откриете продавач-консултант-полиглоти и такива от различни националности, които могат за отговорят на въпросите на всички посетители.

Докато в Ница се намира считаната за най-голямата аптека в Европа, то някои от популярните аптеки в Париж са вписани в туристическите пътеводители като задължителни места за посещение. Не случайно пред тях винаги има опашки, а местните почти са се отказали да влизат там, независимо от големият избор и примамливите цени.

В момента френските аптеки са сериозно промотирани от американски инфлуенсърки в TIkTok - доказателство за това е, че хашгаг „френска аптека“ е достигнал колосалните 130 млн. гледания.

Но много преди американците, азиатските туристи са тези, които практикуваха така наречения фармацевтичен туризъм във Франция. Френската козметика е на особена почит сред китайските и южно-корейските гости на страната.

Още преди 10 години те правеха около 50 процента от общият оборот на тези места. Френските продукти за здраве и красота са в пъти по-скъпи в техните страни, проучвания сочат, че една корейка ползва средно 8 различни козметични продукта на ден, докато една французойка например се задоволява само с три.

Анкети