Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. БАБХ спря дейността на фирмата, произвела козунак с батерия

Парите

БАБХ спря дейността на фирмата, произвела козунак с батерия

БАБХ спря дейността на фирмата, произвела козунак с батерия - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook

Веднага след получаване на сигнала за открита батерия в закупен козунак със стафиди, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и инспекторите от ОДБХ София-град реагираха бързо и ефективно, спирайки от реализация засегнатата партида във всички обекти на търговската верига.

Днес, експертите от ОДБХ Монтана извършиха проверка в производствения обект, от където козунаците са доставени в търговската верига в гр. София. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя бе спряна незабавно, съобщиха от Агенцията.

Изтеглените от реализация количества са насочени за унищожаване.

БАБХ призовава гражданите при констатиране на нарушения, незабавно да подадат сигнал на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

Припомняме, че вчера в социалните мрежи семейство от София публикува снимка на разрязан козунак, от чието парче стърчи оранжева батерия. Козунакът бил закупен от голяма хранителна верига в столицата. От БАБХ реагираха светкавично и съобщиха, че влизат в цеха, произвел опасният козунак. Батерията може да бъде смъртоносна при поглъщане, особено от дете.

Етикети: Великден (49)
Анкети