Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Блумбърг: ЕС готви 12-ти пакет антируски санкции, касаещ търговията с диаманти

Парите

Блумбърг: ЕС готви 12-ти пакет антируски санкции, касаещ търговията с диаманти

Блумбърг: ЕС готви 12-ти пакет антируски санкции, касаещ търговията с диаманти - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Европейският съюз ще започне консултации по 12-ия пакет от санкции срещу Русия през следващите дни, съобщиха източници на Блумбърг. Той може да включва забрана на руските диаманти и нови мерки срещу заобикалянето на вече наложените ограничения.

ЕС, заедно с Г-7, работи по механизъм за проследяване на движението на диаманти през границите. Брюксел се опасява, че забраната ще доведе до "отклоняване на търговията". ЕС може също така да разшири списъка на стоките, забранени за износ в Русия. В него ще бъдат включени продукти, които могат да се използват за военни цели.

Освен това Г-7 обсъжда начини за по-добро спазване на тавана на цените на петрола, тъй като цената му е надхвърлила прага от 60 долара за барел. ЕС продължава да обсъжда налагането на данък върху печалбата върху приходите от замразените руски активи с цел прехвърляне на средства към Украйна. Въпреки че САЩ и други съюзници от Г-7 подкрепиха инициативата, досега не е постигнат значителен напредък, твърдят източниците на Блумбърг.

Анкети