Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Binance обяви че продава бизнеса си в Русия

Крипто

Binance обяви че продава бизнеса си в Русия

Binance обяви че продава бизнеса си в Русия - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Криптоборсата Binance обяви че продава бизнеса си в Русия на основаната неотдавна борса CommEX, като така става поредната компания, изтегляща се от страната след инвазията на Москва в Украйна, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Финансовите параметри на сделката обаче не се посочват. От борсата изтъкват, че няма да има текущо разделение на приходите от продажбата, нито ще си запази опция за обратно изкупуване на акции.

„Гледайки в бъдещето, установихме, че работата в Русия не е съвместима с цялостната стратегия на Binance, заяви главният директор по въпросите на съответствието Ноа Пърлман, без да споменава пряко войната в Украйна.

Binance обяви, че всички активи на руските й потребители са сигурни и процесът по прехвърлянето им към новата борса ще бъде плавен, което ще отнеме около година.

CommEX е централизирана борса за криптовалути, зад която стоят "експерти в сектора на крипто начинанията", се посочва в уебсайта ѝ. Платформата започна операции едва вчера и не отговори на въпросите на Ройтерс за сделката с Binance.

Анкети