Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Борба с инфлацията: Във Франция търсят начини да намалят цените на 5000 продукта

Парите

Борба с инфлацията: Във Франция търсят начини да намалят цените на 5000 продукта

Борба с инфлацията: Във Франция търсят начини да намалят цените на 5000 продукта - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Френският министър на финансите обяви, че вече се е договорил с търговците на дребно и доставчиците на храни в страната да замразят или намалят цените на почти 5000 често купувани  хранителни продукти и основни стоки, което е пореден ход на правителството в страната срещу високата инфлация. Не всички компании обаче са подкрепили идеята.

Неочакван ръст на инфлацията във Франция - повишените цени на енергията оказват влияние

След двудневни разговори с ръководители и представители на 75 големи супермаркети и производители, Бруно Льо Мер обяви, че има споразумение годишните преговори между търговците на дребно и техните доставчици за цените да бъдат организирани през септември, а не както първоначално бяха планирани за следващата година. Като идеята е разговорите да продължат до средата на октомври, което да позволи намалението на цените да влязе в сила от януари 2024 година.

Френското правителство се стреми да намали цените на храните и други основни стоки, тъй като търговците на дребно предупреждават, че френските потребители намаляват покупките си на стоки от първа необходимост поради високите разходи за живот, предават френските медии.

Анкети