Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бойко Борисов: Две години Асен Василев помпаше инфлацията, две години не преха законите за еврозоната

Парите

Бойко Борисов: Две години Асен Василев помпаше инфлацията, две години не преха законите за еврозоната

Бойко Борисов: Две години Асен Василев помпаше инфлацията, две години не преха законите за еврозоната - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всички шансове за влизане в еврозоната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ.

„Две години не намериха време да променят основните закони, за да сме в еврозоната. Две години Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин“, каза Борисов.

„Под мое ръководство ние изпълнихме всички критерии, за да влезем в Европейския банков съюз и ни се отвори вратата на еврозоната. Ние вървяхме с Хърватия, но две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние изостанахме. Асен Василев чудовищно помпаше инфлацията. Той работеше целенасочено, за да не влезем в еврозоната”,категоричен беше Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че дори и бившият партньор от колалицията на кабинета „Петков“, Корнелия Нинова е казала, че ги е предупреждавала.

„Както вкарахме България в чакалнята, така ще приемем и тези необходими четири закона, за да влезем в еврозоната“, обеща Борисов.

Той припомни също така, че в продължение на две години от ГЕРБ са говорили за завишените цени на бензина с 1 лев и това че българските граждани са били ощетявани стана ясно след наложените глоби.

„Когато си дал възможност над 3-4 милиарда лева, реални милиарди от джоба на българина, са отишли в „Лукойл“. Това е установено с документи и от НСИ. От деня, в който „Промяната“ си отиде, бензинът и нафтата спадна с 1 лев, посочи още той.

 

Анкети