Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Британците ще похарчат 8 млрд. паунда по време на коронацията на Чарлз III

Парите

Британците ще похарчат 8 млрд. паунда по време на коронацията на Чарлз III

Британците ще похарчат 8 млрд. паунда по време на коронацията на Чарлз III - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Очаква се британската икономика да получи тласък от 8 млрд. паунда (близо 9 млрд. евро) през уикенда, в който крал Чарлз ще бъде коронясан, според проучване на сайта за спестявания „VoucherCodes.co.uk“.

По време на предстоящия празничен уикенд за коронацията се очаква нацията да похарчи допълнително 3,22 млрд. паунда за търговия на дребно, хотелиерство и туристически услуги, в допълнение към 4,80 млрд. паунда, похарчени по време на празничния уикенд през май.

По-голямата част от разходите се очаква да бъдат направени за консумативи за улични партита, закупени от супермаркети, магазини за хранителни стоки и магазини на ъгъла, докато други артикули, като декорации, сувенири и сувенирни предмети и артикули, свързани с коронацията, също се очаква да бъдат популярни.

Оценено е и въздействието на церемонията върху икономиките на някои от големите градове в Обединеното кралство, като се очаква Лондон да получи най-голяма полза от 693 млн. лири разходи през уикенда.

Това не е изненадващо, като се има предвид, че столицата е центърът на тържествата по случай коронацията, но се очаква и други градове да се възползват от увеличените разходи.

В Бирмингам се очаква да бъдат похарчени 87 млн. паунда, в Манчестър - 43 млн., в Нюкасъл - 36 млн., а в Лийдс - 32 млн.