Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Денков: До дни ще отпуснем средства за спешните ремонти след потопа по Черноморието

Парите

Денков: До дни ще отпуснем средства за спешните ремонти след потопа по Черноморието

Денков: До дни ще отпуснем средства за спешните ремонти след потопа по Черноморието - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook/Министерски съвет на Република България

„В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти и ще бъдат отпуснати средства. Реакцията на всички институции беше светкавична. Трябва да се възстановят пътищата и да се направи преглед на водосборните оттоци и деретата", Това коментира във Фейсбук премиерът акад. Николай Денков, който днес в социалната мрежа отговаря на въпроси от граждани и медии.

По думите му прокуратурата се е самосезирала заради множеството поражения, който потопа по Южното Черноморие остави след себе си.

„Това е природно бедствие, но трябва да се раздели рискът, създаден от природата и този, който идва от човека. Още на сутринта след валежите на място имаше 11 екипа. Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. МВР помага с извеждането на хората, а Пожарната започна отводняването. Нямаме проблем с липса на техника“, обясни премиерът. И категорично заяви, че кабинетът е твърдо подкрепя прекратяването на практиките за незаконно строителство по Черноморието.

„Ще наредя проверка, която да установи причините за наводненията по отношение на водосборните потоци, дали има нарушение на регулацията. Вероятно около три месеца ще са нужни да се определи кой носи отговорност“, коментира още Денков.

Той отново подчерта, че Има два вида помощ, за които пострадалите могат да кандидатстват.

„За нарушения в постройките - до 1512 лева на домакинство, а втората помощ е за повредени електроуреди - до 2500 лева. Трябва да се закупят нови и след това се възстановява сумата.. Това каза премиерът акад. Николай Денков.

Анкети