Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Денков: Щетите от наводненията по Южното Черноморие са за десетки милиона лева

Парите

Денков: Щетите от наводненията по Южното Черноморие са за десетки милиона лева

Денков: Щетите от наводненията по Южното Черноморие са за десетки милиона лева - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Възстановяването на инфраструктурата след наводненията по Южното Черноморие ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, като със сигурност ще струва десетки милиони. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков.

„Осигурено е всичко, което е необходимо, за да не бедстват хората - храна, вода. Наред с институциите, които държавата изпрати още вчера в първите часове на сутринта, днес се присъединяват и доброволците заедно с щаба, който работи на място, за да може максимално бързо хората да се върнат към нормалния живот”, добави Денков.

Премиерът уточни, че тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието.

„Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи - от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, каза той.

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на срутилия се мост между Ахтопол и Царево, трябва да излязат резултатите от проверките, но засега такива данни няма.

„Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви - такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично”, каза още Денков.