Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ЕС предоставя 6,5 млн. евро за помощ на Турция и Сирия след земетресенията

Парите

ЕС предоставя 6,5 млн. евро за помощ на Турция и Сирия след земетресенията

ЕС предоставя 6,5 млн. евро за помощ на Турция и Сирия след земетресенията - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Европейският съюз ще предостави 6,5 млн. евро за спешна помощ на Турция и Сирия след земетресенията, се казва в съобщение на Европейската комисия (ЕК).

„След няколкото земетресения в Турция и Сирия по-рано тази седмица Европейският съюз ще предостави допълнителна спешна помощ на двете страни чрез Механизма за гражданска защита на ЕС, както и спешна хуманитарна помощ на стойност 6,5 милиона евро“, се казва в изявлението.

Според информацията в документа първоначално 3,5 млн. евро ще бъдат отпуснати на Сирия под формата на спешна хуманитарна помощ, за да се помогне на нуждаещите се да получат достъп до подслон, вода, хигиенни съоръжения и др., както и да се подпомогнат операциите по издирване и спасяване.

На Турция ще бъдат предоставени първоначално 3 млн. евро „за подпомагане на усилията за реагиране“ на последиците от земетресението в страната.

Европейският комисар за управление на кризи Янез Ленарчич ще посети засегнатите райони в Турция на 9 февруари, за да координира действията на ЕС, съобщи ЕК.

Анкети