Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Гълъб Донев: Имаме готовност да внесем проектобюджета за 2023 г., ако до края на април няма редовен кабинет

Парите

Гълъб Донев: Имаме готовност да внесем проектобюджета за 2023 г., ако до края на април няма редовен кабинет

Министър-председателят уточни, че след старта на новото НС, служебният кабинет ще представи ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и икономически проблеми

Гълъб Донев: Имаме готовност да внесем проектобюджета за 2023 г., ако до края на април няма редовен кабинет - Tribune.bg
Снимка:
© Министерски съвет

Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно удължителния Закон за бюджета, МС трябва да внесе в НС до края на април. В случай, че към този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност. Това заяви премиерът Гълъб Донев при откриването на първото редовно заседание на Министерския съвет след изборите.

Министър-председателят каза още, че след конституирането на новото Народно събрание служебната власт ще представи и редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и икономически проблеми.

„Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост”, поясни още Донев.