Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Георги Георгиев: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на „Топлофикация София“

Парите

Георги Георгиев: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на „Топлофикация София“

Георги Георгиев: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация София - Tribune.bg
Снимка:
© Фейсбук

„Успяхме да намалим с 400 млн. лв. задълженията на „Топлофикация София“ към държавата, в резултат на активната политика, която водим с кмета, преговорите с държавата и прихващането на задължения“, това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев във връзка с началото на новия отоплителен сезон и финансовото състояние на дружеството.

По думите на Георгиев за проблемите на дружеството има две решения – краткосрочно и дългосрочно. Той посочи, че започва модернизация, като до дни предстои да започне обсъждането на процедурата за привличане на външен инвеститор, който да изгради мощности, от които дружеството да печели.

„Техническото състояние е обезпечено, предстои ми среща със служители на дружеството, за да обсъдим какво още може да се направи“, коментира Георгиев.

Според него големият проблем е регулаторен.

„Не може цялото поскъпване на парното да бъде за сметка на софиянци. Понастоящем цените на природния газ се успокоиха, но има натрупани дефицити, които се олихвяват. Без промяна в регулаторната рамка, поскъпването ще продължава да се пише на софиянци, за което от самото начало сме се обявили против“, посочи още Георгиев.

Анкети