Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ГЕРБ категорични: Василев да си преработи бюджета, приходната част е неизпълнима

Парите

ГЕРБ категорични: Василев да си преработи бюджета, приходната част е неизпълнима

ГЕРБ категорични: Василев да си преработи бюджета, приходната част е неизпълнима - Tribune.bg
Снимка:

„Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета. Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно“, това каза Бойко Борисов на събрание на актива на ГЕРБ във Велико Търново.

Той се възмути, че се дава едва 1 млрд. лв. са за общините и заяви и, че ще държи всичко което е обещано по градове да бъде финансирано.

„Защото трябва да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка, защото стана клише тази евроатлантическа ориентация. Ще искаме да бъде записано поименно всичко което ще се изгради и изпълни“, обясни той.

„Аз не си спомням в София някой да е споменал за вдигане на данъци. Кметовете имате право да вдигате данъци колкото искате, за какво ви е държава и парламент. ГЕРБ са казали – няма да се вдигат данъци.  Аз няма да допусна ГЕРБ в тази игра, държали сме плосък данък толкова години, за да е бизнеса на светло. Но честното е преди изборите да го кажеш. Аз съм влизал в кампания с думите, че няма да вдигам пенсиите, сега виждаме как казват, че ще ги вдига с 12%, а то пари в бюджета няма“, категоричен беше Борисов.

Делян Добрев коментира, че капана е заложен още в първия ред на бюджета на Асен Василев, защото за тази година са заложили приходи от 35 млрд., но им липсват 2.3 млрд., а за следващата година 40 млрд. и им липсват 7 млрд., като тактиката на Василев надува приходната част, без да е ясно от къде ще се вземат парите и едни 7 млрд. липса.

Добрев предлага още с внасянето на бюджета да се върне обратно.

„Да си го преработи Асен Василев, защото всички знаят, че при заложени от Василев 40 млрд. данъчни приходни се събират много малко и той залага капан. Затова да си взима бюджета и сам да мисли от къде ще си реже парите“, посочи той.

„Сега Асен Василев е длъжен без да раздува да седне и да си направи бюджета и да каже, че трите години хаус водят до рязане на парите“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„А сега да казва, че ще вдига данъците, но да го направят кметовете, бонус-донус, облагане на бакшиша, което е да отвлече вниманието. То ще отпадне утре, но 7-те млрд. ще останат. При една ротация те ще ни оставят всичко това“, допълни още той.

Анкети