Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Гръцката и българската търговско-промишлени палати подписаха меморандум за сътрудничество

Парите

Гръцката и българската търговско-промишлени палати подписаха меморандум за сътрудничество

Гръцката и българската търговско-промишлени палати подписаха меморандум за сътрудничество - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Неотдавна в гръцката столица бе подписан меморандум за сътрудничество между Атинската търговско-промишлена палата (EBEA) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщи „Катимерини“.

Меморандумът за разбирателство беше подписан от председателя на ЕБЕА София Куненаки-Ефраимоглу и председателя на БТПП Цветан Симеонов, а целта му е да послужи като база, от която да се разширят двустранните икономически отношения между Гърция и България и да се развие сътрудничеството между предприятията от двете страни.

"През последните години българската икономика демонстрира значителна динамика на растеж, отбелязвайки видим напредък в сектори като информационните и комуникационните технологии, енергетиката, околната среда - с акцент върху възобновяемите енергийни източници - и логистиката", заяви Ефраимоглу.

Ефраимоглу каза, че подобна динамика е очевидна в двустранното икономическо сътрудничество, като България се е превърнала в най-важния икономически и търговски партньор на Гърция на Балканите и един от най-важните в световен мащаб. Възможности за сътрудничество трябва да се търсят във високите технологии, транспорта и логистиката, енергетиката, храните и туризма, посочи тя.Позовавайки се на дългогодишното сътрудничество между двете камари, Ефраимоглу отбеляза, че Атинската търговско-промишлена камара като основна агенция за външно представителство на гръцкия бизнес работи за разширяване на сътрудничеството и подобряване на търговските отношения между Гърция и България.

Анкети