Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Империята се разпада? Собственикът на „Виваком“ и Нова ТВ с милиарди дългове

Парите

Империята се разпада? Собственикът на „Виваком“ и Нова ТВ с милиарди дългове

Империята се разпада? Собственикът на Виваком и Нова ТВ с милиарди дългове - Tribune.bg
Снимка:

Сръбският милиардер, бизнесмен и медиен магнат Драган Шолак е натрупал над 5 млрд. дългове, обяви сръбската Republika.rs. „Накъдето и да се обърнеш, всичко се разпада. Или поне така изглежда в очите на Драган Шолак. „Юнайтед Медия“ е задлъжняла, „Саутхемптън“ е на дъното в Първа лица, а сделката за „Левски“ пропадна“, пише популярният сръбски новинарски сайт.

Новината пряко касае България, защото Шолак е основател на „Юнайтед Груп“, собственик на „Виваком“ и Нова ТВ. За човек на сърбина у нас минава Спас Русев.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК Левски, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно“, обявиха официално в позиция от компанията.

„Юнайтед груп“ и нейният шеф Драган Шолак се намират в много тежко финансовото състояние. Компанията дължи общо 5,458 милиарда щатски долара или около 5 милиарда евро на основа на облигации, които са с падеж от 1 юли 2023 г. до 2030 г.

В края на 2020 г. общата загуба на United Group е 73,6 млн. евро., като тя сериозно се е увеличила от предходната година, когато е била 59,7 млн. евро.

Общият размер на задълженията на United Group към края на миналата година е 4,14 млрд. евро. Информацията за продажбата на активите идва само няколко дни, след като една от трите най-големи рейтингови агенции в света Moody's понижи кредитния рейтинг на компанията „Adria Midco“, която е основател на компанията „Юнайтед Медиа“.

Анкети