Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Любомира Язаджиева: Решението за коледните добавки е най-добре да се вземе до края на другата седмица

Парите

Любомира Язаджиева: Решението за коледните добавки е най-добре да се вземе до края на другата седмица

Любомира Язаджиева: Решението за коледните добавки е най-добре да се вземе до края на другата седмица - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Ако бъде взето решение за отпускане на коледни добавки за пенсионерите, най-добре е това да стане до края на следващата седмица, каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева.

Така възрастните хора ще могат да получат добавките си заедно с пенсиите за декември:

„Ние приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата седмица. За да могат да бъдат изплатени на 7-о число с изплащането на пенсиите, е необходимо максимално бързо да бъде взето такова решение. Разбира се, всяко решение може да бъде изпълнено по-назад във времето, което би затруднило и пенсионерите, които получават пенсиите си на поща, защото ще трябва да отидат повторно, както и нас, защото ще обработваме два пъти декемврийската база данни:.

Миналата година всички пенсионери получиха по 70 лева коледни добавки, като за целта бяха отпуснати над 142 милиона лева.

Любомира Язаджиева участва в организирана от Българската стопанска камара дискусия, посветена на пенсионно-осигурителната система в страната, посочва БНР.

Във форума участват също представители на изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите, Комисията за финансов надзор, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.