Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Мартин Димитров: Нужда е спешна намеса на КЗП за индексацията на цените на мобилните услуги

Парите

Мартин Димитров: Нужда е спешна намеса на КЗП за индексацията на цените на мобилните услуги

Мартин Димитров: Нужда е спешна намеса на КЗП за индексацията на цените на мобилните услуги - Tribune.bg
Снимка:

Нужда е спешна намеса на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за индексацията на цените на мобилните услуги, коментира пред журналисти в Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров, съобщава Tribune.bg.

"Това, което видяхме от мобилните оператори, е страшно обезпокоително. Инфлацията в България е една и съща, не може единият оператор да иска 9,5% увеличение, а другият 4% увеличение на цените. Това е провал на регулирането", обяви Димитров.

По думите му за последните три години за нелоялни практики КЗП е наложила обща глоба на всички мобилни оператори от 544 000 лв.

"На 68 глоби средният размер на глобата е 8000 лв. С такива глоби не могат да се променят и санкционират нелоялни практики", смята депутатът.

Според него е много е важно преди България да стане част от Еврозоната, регулаторите да бъдат сменени, подсилени и да станат работещи.

"Хърватия успешно възприе еврото – има ниска инфлация, най-високия растеж на доходите в ЕС, но това е благодарение на добре работещите регулатори в страната. Трябва да направим същото", настоя Мартин Димитров.

Колегата му от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отбеляза, че регулаторите ще бъдат сменени, след като има механизъм за това по какъв начин ще стане.

"Първо трябва да има нормативни промени и след това персонални смени. Регулаторите не работят в полза на обществото и не подобряват конкурентната среда в България", смята Мирчев.

Анкети