Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министерството на туризма: Надяваме се да се разплатим с хотелиерите до края на ноември

Парите

Министерството на туризма: Надяваме се да се разплатим с хотелиерите до края на ноември

Министерството на туризма: Надяваме се да се разплатим с хотелиерите до края на ноември - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

„Всички разходи на хотелиерите за изхранване и настаняване ще бъдат изчистени след като бъдат верифицирани и проверени настанените лица. Всеки хотелиер ще получи безусловните си средства. Надяваме се да успеем да се справим с разплащането до края на ноември“, това коментира пред Нова нюз Константин Ботев, държавен експерт Дирекция „Туристическа политика“ към Министерството на туризма.

„Евросредствата ще отидат за покриване на бюджета за подпомагане, той не е свеж ресурс за нови разходи. Поетапно бежанците ще се местят в държавни бази. Оперативната група ще го извършва. Министерството на туризма е изплатило малко над 187 млн. лева досега“, посочи той.

По думите му се очаква в най-скоро време по отделно на всеки да се обясни какво и защо ще получи.

„Постоянно има контакт с хотелиерите. Когато е намерен и отстранен конкретен проблем, ние ги уведомяваме. Получавани са различни жалби, прехвърляме ги на компетентните институции. Проверки се осъществяват през цялото време, не е нужно да има сигнал. За момента няма как да предложим сумата за изхранване от 15 лева да се увеличи“, обясни Ботев.

Етикети: разплащане (4)
Анкети