Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Миньори и енергетици също излизат на национален протест

Парите

Миньори и енергетици също излизат на национален протест

Миньори и енергетици също излизат на национален протест - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България излизат на протест. Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в комплекса „Марица Изток“, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ - КТ „Подкрепа“, Федерация „Енергетика“ към КТ „Подкрепа“, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!“.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад „Св. Александър Невски“, ще премине по ул. „Оборище“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Александър Дондуков“.

Протестният митинг ще започне в 12 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет на бул. „Княз Александър Дондуков“ 1.

Припомняме, че по места миньори, енергетици и общественици многократно изразиха несъгласието си с така наречените териториални планове за справедлив преход на трите въглищни региона Перник, Кюстендил и Стара Загора. След протести по места работниците от целия въгледобивен сектор се събират и в София с искане за запазване на работните си места и доходите си.

По данни на синдикатите пряко засегнати са близо 20 000 работни места, а косвено – над 80 000.

Анкети