Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Модният конгломерат Kering отчете спад в печалбите за 2023 г.

Парите

Модният конгломерат Kering отчете спад в печалбите за 2023 г.

Компанията, собственик на Gucci, Yves Sain Laurent, Balenciaga и Bottega Veneta обяви, че продажбите през изминалата година са се понижили с 4%

Модният конгломерат Kering отчете спад в печалбите за 2023 г. - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook/Kering

Френският гигант в областта на луксозните стоки Kering отчете спад в печалбите за 2023 г., но обеща да продължи да изпълнява инвестиционната си стратегия, за да върне позициите на водещата си марка Gucci.

Kering, сред чиито къщи са още Yves Sain Laurent, Balenciaga и Bottega Veneta, отчете 17% спад на нетната печалба до 2,98 млрд. евро.

Продажбите са намалели с 4% до 19,57 млрд. евро по време на годината, която главният изпълнителен директор Франсоа-Анри Пино определи като „трудна за групата“.

„Нашите резултати отново не отговориха на очакванията ни“, каза Пино в разговор с анализатори.

„Заедно с нашия управленски екип решихме, че въпреки настоящата несигурна среда, не трябва да намаляваме инвестициите си в бъдеще“, каза той.

„Това ще окаже известен натиск върху краткосрочните ни резултати, но ние сме решени да направим така, че тази краткосрочна болка да се изплати в дългосрочен план“, добави Пино.

Kering предупреди, че инвестиционната ѝ стратегия ще натежи на оперативните приходи на групата за цялата година.

В изявлението за приходите на компанията като фактор се посочва и продължаващата икономическа и геополитическа несигурност.

Анкети