Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. МС ще приеме и внесе в НС промени в удължителния закон за бюджета

Парите

МС ще приеме и внесе в НС промени в удължителния закон за бюджета

МС ще приеме и внесе в НС промени в удължителния закон за бюджета - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Правителството ще приеме тази седмица закон за изменение и допълнение на удължителния закон за действието на бюджета за 2022-ра, който ще бъде внесен в Народното събрание, и ще действа до приемането на бюджета за 2023 година – това обяви на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

Тя допълни, че вчера в Народното събрание вече е внесен проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, извършване на разходи и предоставяне на трансфери.

„Както е известно, Министерският съвет внесе проект на Закона за държавния бюджет за 2023 г. и досега законопроектът е разгледан само в две комисии на Народното събрание“, коментира още тя.

„Целта на двата проекта е всъщност да се приеме първо решението, тъй като удължителният закон ще изисква повече време за приемането му от Народното събрание, тъй като се приема на две гласувания. Докато примерно решението се приема само на първо четене от Народното събрание, идеята е да се осигурят всички - и социални, и пенсионни плащания, включително индексациите на пенсионните плащания, както и нормалното финансиране на разходите. Разчитаме народните представители да проявят отговорно позиция и да приемат двата проекта на нормативни актове.“, поясни Петкова пред журналисти.