Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Непокорни туристи: Япония сложи ограда на популярно място за снимки на връх Фуджи

Парите

Непокорни туристи: Япония сложи ограда на популярно място за снимки на връх Фуджи

Непокорни туристи: Япония сложи ограда на популярно място за снимки на връх Фуджи - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Висока метална ограда ще бъде построена на популярно място за снимки на връх Фуджи, съобщи местен служител по въпросите на туризма, цитиран от „Япония таймс“.

Целта на оградата е да се контролират непокорните туристи, които пречат на местните жители.

Фуджи – японският магнит за туристи (СНИМКИ)

Това се случва след като миналия месец в друг близък град беше изградена черна преграда, която блокира известната в Инстаграм гледка към заснежения вулкан, издигащ се иззад магазин за хранителни стоки.

Сега жителите се оплакват от предимно чуждестранни посетители, които навлизат в пътя по моста на мечтите за планината Фуджи в търсене на перфектната снимка на най-високия връх в Япония.

Въпреки бляскавото си име, мостът е обикновен надлез, който минава над река, с тесен тротоар, отделен от пътя с бетонна стена.

Хората обаче пресичат пътя, за да стигнат до свободното място между двете ленти за движение, казва Харухито Йошизаки, служител по туризма в град Фуджи в префектура Шизуока.

Там те позират за снимки, въртят се за видеоклипове или просто се разхождат, като някои дори носят куфарите си.

За да предотвратят това рисково поведение, властите вече са поставили ниско метално скеле и знаци, които казват на хората да не се приближават до участъка от асфалта.

До края на юни властите планират да издигнат около района ограда от метална мрежа с височина 1,8 м.

Местните жители "приветстват посетителите, стига да се спазват основните правила", каза Йошизаки, като добави, че този ход има за цел да облекчи "разочарованието на местните жители".

"Може би вместо това можем да построим курс за разглеждане на забележителности, за да насърчим по-внимателното изследване“, допълни той.

Пешеходното стълбище към моста се появява и в безброй снимки в Инстаграм и други платформи - включително сватбени - защото под определен ъгъл изглежда, че води към планината Фуджи.

Жителите също така са недоволствали, че туристите паркират незаконно в тихия квартал или крещят един на друг, когато правят широки снимки отдалеч.

Мостът съществува от около десетилетие, но жадните за снимки посетители започнаха да се събират там през ноември, обясни Йошизаки.

Рекорден брой чуждестранни туристи идват в Япония и тъй като снимките, направени на това място, се разпространяват в социалните мрежи, тълпите рязко нарастват през последните седмици.

Междувременно близкият град Фуджикавагучико в префектура Яманаши планира да възстанови бариерата от черна мрежа, която вече е поставена до магазина, с по-здрав материал.

Няколко малки дупки вече са направени в мрежата, която има за цел да спре хората да изхвърлят боклук и да нарушават правилата за движение.