Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Невена Петрова: „Ел Би Булгарикум“ никога не е саботирала доставките на българско мляко

Парите

Невена Петрова: „Ел Би Булгарикум“ никога не е саботирала доставките на българско мляко

Отстранената председателка на Съвета на директорите в държавната млекопреработвателна компания изтъкна, че новото ръководство продължава да работи на цените, договорени от бившия изп. директор

Невена Петрова: Ел Би Булгарикум никога не е саботирала доставките на българско мляко - Tribune.bg
Снимка:
© Кадър/БНТ

Бившият председател на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ Невена Петрова коментира, че никога не са саботирали доставките на българско мляко. През януари т.г. са дори са били добавени три нови доставчика, с които и новото ръководство работи в момента.

„Документи от дружеството могат да го покажат. Имам списък на български доставчици от северозапада, от които не е имало прекъсване на покупки. Става въпрос за 10 местни производители, малки фермери, които доставят мляко ежедневно и „Ел Би“ събира млякото със собствен транспорт“, заяви Петрова по БНТ.

„Срещу мен и (бившия) изпълнителния директор тече една репутационна война от месец, откакто ни уволниха от Държавната консолидационна компания“, каза още тя.

Петрова заяви, че в последния ден на мандата на старото ръководство е направено авансово плащане към една от фирмите вносители на мляко и въпреки твърденията на министъра, че „и до момента нито капка не е доставена“, има документи за доставени цистерни на 1.20 лв., която е най-ниската цена в дружеството.

Никола Стоянов: Ел Би Булгарикум внася мляко от новорегистрирана унгарска фирма като ѝ плаща авансово

„Тоест те продължават да работят на цените, договорени от бившия изпълнителен директор и същевременно казват, че ние сме действали неправомерно“, смята тя.

Държавната млечна компания въвежда по-ниски цени на продуктите си

Според Петрова прокурорската проверка в „Ел Би“ се дължи на това, че тя и бившият изпълнителен директор са обвинени в неправомерни действия от други хора в контролния орган на дружеството.

„Кое е престъплението - че сме доставили допълнително количество мляко на възможно най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То не само се запазва от сегашното ръководство, а и се намалява още“, каза още тя.

Анкети