Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Официален старт на туристически сезон лято 2023

Парите

Официален старт на туристически сезон лято 2023

Официален старт на туристически сезон лято 2023 - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

В деня на Св. Св. Константин и Елена беше отбелязан и 115-ят рожден ден на първия ни морски курорт.

С пожеланието за безоблачно, щастливо и успешно лято, министърът на туризма д-р Илин Димитров обяви сезон ЛЯТО 2023 за открит. Това стана в най-стария български морски курорт – курорта „Св. Св. Константин и Елена“, с много символика, точно в деня на светците равноапостоли, дали името му. В този ден е и кулминацията на тържественото отбелязване на 115-та годишнина от основаването на курорта „Св. Св. Константин и Елена“.

Денят започна с отслужването на света литургия и празничен водосвет в манастира "Св. Св. Константин и Елена" и продължи с официалната церемония по откриването на летния туристически сезон.

„Намираме се на едно необикновено място, зелено, с прекрасни плажове, лековит климат, чудесна модерна инфраструктура и висококатегорийни хотели“, министърът на туризма Илин Димитров.

„Прогнозите за този летен сезон са, че ще има повишение на гостите с между пет и седем процента в сравнение с рекордната за сектора 2019 година“, посочи той.  

Димитров припомни, че България е на шесто място в света по възстановяване на бранша.

„Бизнесът е активен, базите ни са прекрасни, големият въпрос е какво качество на услугите ще бъде предложено“, допълни той.

Той посочи още, че страната ни очаква традиционно много гости от Румъния, но ще има увеличение и при летовниците от Полша, Чехия, Израел.

Анкети