Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пеканов: Служебният кабинет не планира промени в ПВУ

Парите

Пеканов: Служебният кабинет не планира промени в ПВУ

Пеканов: Служебният кабинет не планира промени в ПВУ - Tribune.bg
Снимка:

„Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и не може да прави резки промени по Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи  вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в коментира на въпрос на ГЕРБ дали се предвижда да се обсъдят допълнително с Европейската комисия включените, по думите им, „на тъмно“ проекти свързани с доставката на батерии и геотермалната енергия, пише Tribune.bg.

„Към момента не се вижда вариант, в който за няколко седмици да правим каквито и да било промени“, категорично заяви вицепремиерът.

Атанас Пеканов уточни, че ако има забавяне на законодателство по Плана, ще се наложи стартиране на инвестиционни проекти преди законодателните промени да са направени.

„Но във всички насоки за кандидатстване, всички дискусии с ЕК, ние ясно сме координирали законовите промени, които така или иначе ще се случат в следващите месеци, следващите години, така че инвестиционните проекти да отговарят на тези нови изисквания“, увери вицепремиерът.

Той подчерта, че всички законопроекти, за да получим втория транш от Брюксел по Плана за възстановяване, с изключението на промените в закона за енергетиката, са готови.

Анкети