Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пламен Димитров: Пенсиите може да не се изплатят навреме, ако Пощите започнат ефективна стачка

Парите

Пламен Димитров: Пенсиите може да не се изплатят навреме, ако Пощите започнат ефективна стачка

Пламен Димитров: Пенсиите може да не се изплатят навреме, ако Пощите започнат ефективна стачка - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите на хората не растат с темпа, с който цените в магазините. Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорди. Това коментира пред Нова тв президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той отчете, че има напрежение в много сектори у нас. „Вече ¾ от работещите в „Български пощи” около 8000 души са се подписали за ефективни стачни действия. Те настояват за 25% увеличение на заплатите и 40 лв. увеличение на ваучерите, които се плащат всеки месец. Ако няма резултат от водените преговори, Пощите ще спрат. Това означава, че и пенсиите може да не се изплатят навреме”, предупреди Димитров.

Президентът на КНСБ посочи, че инфлацията в България е висока заради спекулата. „Няма друго обяснение защо цените на основни стоки и услуги у нас са толкова по-високи, отколкото в някои наши съседни държави”, е мнението му.

Анкети