Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Президентът на КНСБ: Предложенията за нов механизъм за МРЗ са неадекватни

Парите

Президентът на КНСБ: Предложенията за нов механизъм за МРЗ са неадекватни

Президентът на КНСБ: Предложенията за нов механизъм за МРЗ са неадекватни - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече „неадекватни“ предложенията на социалното министерство за нов механизъм, по който да бъде определяна минималната работна заплата. Едно от предложенията е тя да не се увеличава, ако в средносрочната бюджетна прогноза за текущата година е заложен спад на брутния вътрешен продукт, на производителността на труда и на други индикатори.

Пред БНР Димитров посочи, че синдикатът очаква повече яснота на насроченото за утре официалното обсъждане на различните варианти от тристранна работна група:

„Има експертни недомислици. Като там пише, да речем, намаление на ръста на брутния продукт и ръстове на инфлацията, какво по-точно значи не е ясно, т.е. като има ръст на инфлацията, няма да увеличаваме минималната заплата ли? Има и много други неясноти, които искаме утре да чуем, все пак, МТСП какво ще обясни, за да разберем какво се предлага, но като цяло концептуалният подход, видите ли, че трябва да имаме моменти, в които минималната заплата едва ли не да се замразява, за нас не е приемлив вариант“.

Анкети