Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Радев: Стратегически приоритет за България е членството в ОИСР

Парите

Радев: Стратегически приоритет за България е членството в ОИСР

Радев: Стратегически приоритет за България е членството в ОИСР - Tribune.bg
Снимка:
© Президентство

„За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е стратегически приоритет, в който има консенсус и пълна приемственост между институциите“, това заяви президентът Румен Радев след среща с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман.

„България активно сътрудничи с организацията, участва в различни инициативи и това е ясно доказателство, че ние споделяме ценностите и принципите, около които се гради общността на държавите на организацията. Не само това - ние имаме амбицията и готовността, допринасяме за намирането на решения по важни теми от глобалния дневен ред“, отбеляза държавният глава.

„ОИСР има дълга, позитивна и конструктивна връзка и отношения с България, която работи от няколко години за приравняване към стандартите на организацията и продължава да увеличава своето участие в органите на ОИСР, което високо оценяваме“, коментира Матиас Корман.

„В момента сме в процес на преместване и преминаване в следващо равнище, надявайки се, че България ще се присъедини като пълноправен член на организацията“, посочи още генералният секретар на ОИСР.

Анкети