Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. С 33 гласа „ЗА“ приеха бюджета на Столична община за 2023 година

Парите

С 33 гласа „ЗА“ приеха бюджета на Столична община за 2023 година

С 33 гласа ЗА приеха бюджета на Столична община за 2023 година - Tribune.bg
Снимка:
© кадър:Фейсбук

Столичният общински съвет прие бюджета за 2023 година. Със "ЗА" гласуваха 33 общинкси съветници, 18 с "Против", а трима с "въздържал се".

„Благодаря за това отговорно решение. Благодаря на ГЕРБ-СДС, Патриоти са София и другите, като и на тези от другите групи, които гласуваха с „ЗА“, коментира след вота кмета Йорданка Фандъкова.

Бюджет 2023 е в размер на 2,555 млрд. лв. и ще действа до месец февруари или март догодина, а след това следващият Общински съвет ще изработи и приеме нов.

Увеличението е с над 20% в сравнение с предходната година. Предвидени са 200 милиона лева за изграждане на нови улици и около 50 милиона за ремонт на тротоари.

Заложени са суми за изграждането на 100 км канализация в 12 квартала на града, за изграждане на 6 км метро през Слатина, за изграждането на детски градини и ясли, като се финансират строителството на 45 такива, както и строежът на ново училище в Манастирски ливади. Освен това са заделени солидни средства за израждане на спортни обекти, а големият акцент е цялостното ремонтиране на междублокови пространства. С приемането на бюджета беше осигурено и закупуването на сценична техника на Театър София. В план сметката са предвидени и милиони за ремонт на общински болници.

Анкети